Γνωρίζουμε τα αρχαία παιχνίδια στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γνωρίζουμε τα αρχαία παιχνίδια στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
7.5.2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 7 Μαΐου (ώρα 11:00), εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Δημοτικού (τάξεις Δ΄-ΣΤ΄) με τίτλο «Παίζοντας… τότε και τώρα», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία με παιχνίδια της Κλασικής Εποχής, σε συνδυασμό με την εξοικείωση με το χρονικό πλαίσιο και το πολιτισμικό περιβάλλον της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό ξεκινά με την ανάγνωση αποσπασμάτων της ιστορίας του Χρήστου Μπουλώτη, Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του ΠΙΟΠ, και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012/ Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά. Ακολουθεί προβολή οπτικού υλικού και συζήτηση με τους μαθητές στην οποία γνωρίζουν τα αρχαία παιχνίδια και τα συγκρίνουν με παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των μικρών φίλων σε εργαστήρι πήλινων κατασκευών, εμπνευσμένων από τα αρχαία παιχνίδια.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr
 piopnews