Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
5.12.2019
14.12.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)

«Κρεμαστές κουκουβάγιες από πηλό»

Με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12), οργανώνεται εργαστήρι εμψύχωσης για παιδιά Ειδικών Σχολείων. Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Μάγδας Βασίλα θα κατασκευάσουν κουκουβάγιες από πηλό για να κρεμάσουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

  • Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)

«Μαθαίνω και δημιουργώ χριστουγεννιάτικα σαπούνια»

Πως φτιάχνεται το σαπούνι; Με έμπνευση τα Χριστούγεννα και με την καθοδήγηση της χημικού Κικής Ηλιάδου μικροί και μεγάλοι θα κατασκευάσουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα σαπούνια σε αυτό το πρωτότυπο γιορτινό εργαστήρι.

  • Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)

«Παραμύθια ελπίδας και υπομονής»

Σε συνεργασία με τη Μαντώ Βελλέ (αφήγηση, τραγούδι), τη Μαρίζα Βαμβουκλή (Ακκορντεόν, τραγούδι) και τον Βαγγέλη Λυριτζή (κιθάρα, τραγούδι), οι ηλικιωμένοι που διαμένουν στη Ζαχάρειο Πρότυπο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, μέσα από γιορτινές μελωδίες και ιστορίες, θα ταξιδέψουν σε παραμυθένιες χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

  • Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30)

«Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη»

Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα πασπARTου παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη». Πρόκειται για ένα παραμύθι με μαγικά ραβδιά και ήρωες από τον κόσμο της φαντασίας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο αληθινούς, που αιωρούνται ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε ένα κόσμο με μάγους και μπόλικη αστερόσκονη.

  • Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 12:00)

«Μπάμπουσκες και Παπλωματούδες»

Η αφηγήτρια Ακριβή Καλδίρη θα διηγηθεί σε παιδιά Δημοτικού παραμύθια με γιαγιάδες που έρχονται από τα βάθη του χρόνου. Ένας ολόκληρος κόσμος μαγικός και απρόσμενος ξυπνά λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

  • Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)

«Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια: Σκούπες»

Με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου, γονείς και παιδιά με την καθοδήγηση της Διαμάντως Λάσκαρη θα δημιουργήσουν χειροποίητα ημερολόγια, επιλέγοντας πρωτότυπα υλικά και χρώματα για τον στολισμό τους.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα εργαστήρια και την παράσταση. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ. 22530 32300 | www.piop.gr