«Έξι γενιές Κουρτζήδων σε μια έκθεση» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

«Έξι γενιές Κουρτζήδων σε μια έκθεση» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
3.2.2019

Με αφορμή το τέλος της περιοδικής έκθεσης «Διά χειρός Κουρτζή», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00), δράσεις με τίτλο «Έξι γενιές Κουρτζήδων», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κουρτζής θα μιλήσει για την προσφορά της οικογένειάς του στην κεραμική παράδοση της Λέσβου ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση, καθώς και εργαστήρι αγγειοπλαστικής για ενήλικες, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Ηλέκτρας Βαλάση.

Η έκθεση «Διά χειρός Κουρτζή», η οποία οργανώθηκε με την επιστημονική συνδρομή του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και είχε περισσότερους από 9.400 επισκέπτες, ανέδειξε πτυχές της πολύχρονης διαδρομής της οικογένειας αγγειοπλαστών Κουρτζή από το 1820 μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από τη διαδρομή αυτή προβλήθηκαν στοιχεία τοπικής ιστορίας, ήθη και έθιμα, καθώς και τεχνικές που σχετίζονται άμεσα με την πορεία της αγγειοπλαστικής τέχνης.

Η είσοδος στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr
 piopnews