Η θεατρική παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι∙ Όλοι» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Η θεατρική παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι∙ Όλοι» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
4.9.2021

Η θεατρική παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι∙ Όλοι»
στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00), την παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Όλοι», στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, για ενήλικο κοινό.

Πρόκειται για θεατρικό μονόλογο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη (εκδ. Κ.Χ.Μ., Πελινναίο 2006 και Εστία 2010), με δραματοποιημένες αφηγήσεις Χιωτών προσφύγων, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (1941-1944), ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς το άγνωστο για να σωθούν, κατευθυνόμενοι προς την Τουρκία, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή. Οι επιζήσαντες αφηγούνται τις συνθήκες πείνας και ανέχειας, τις νυχτερινές παράνομες αποδράσεις από το νησί της Χίου, τη μάχη με τα κύματα, τη ζωή στον στρατό της Μέσης Ανατολής, στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στο μέτωπο, στα κινήματα, τον εγκλεισμό στα «σύρματα», τον Ιερό Λόχο και την απελευθέρωση στη Μυτιλήνη.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μακριδάκης και Βασίλης Παχουνδάκης
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μακριδάκης
Ερμηνεία: Χριστίνα Λυκοτσέτα
Σκηνικό και επιμέλεια φωτισμού: Έβης Χρήστου
Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Παχουνδάκης και Χριστίνα Λυκοτσέτα
Φωτογραφίες: Σταμάτης Μενής
Παραγωγή: ΚΟΙΝΣΕΠ «ΠΙΤΥΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ»

Ακούγονται αποσπάσματα που έχουν αφηγηθεί οι (με αλφαβητική σειρά):
Σταματία Βαλιδάκη, Ζαχαρένια Γεωργάλου, Παναγιώτης Καρασούλης, Εύχαρις-Κοκκάλη Ακαβάλου, Ιουλία Κομμά, Αντώνης Κουτσουράδης, Στέλιος Λεωνής, Ανδρέας Λούρας, Νίκος Μπακοντούζης, Κώστας Μπαχάς, Στέλιος Πετρής, Δημήτρης Ρέττος, Θανάσης Στάμπουλος, Γιάννης Συρβίτης, Γιάννης Ξυντάρης.

Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr