Σε γνωρίζω… από τις φιγούρες Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Σε γνωρίζω… από τις φιγούρες Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
15.10.2021

«Σε γνωρίζω… από τις φιγούρες»
Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (ΜΒΕΛ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκπαιδευτική δράση, με τίτλο «Σε γνωρίζω… από τις φιγούρες», στο ΜΒΕΛ, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου (ώρες 10:00-13:00).

Ομάδες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού περιηγηθούν στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τον Εθνικό Ύμνο, ταυτίζοντας συγκεκριμένες στροφές του ποιήματος με διοράματα και φιγούρες της έκθεσης, με σκοπό την κατανόηση του περιεχομένου ολόκληρου του ποιήματος και τη σύνδεσή του με στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα παραμείνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου έως τις 17 Οκτωβρίου 2021. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι  θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr