Θεατρικό διήμερο στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Θεατρικό διήμερο στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
14.9.2019
15.9.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με την Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, θεατρικό διήμερο στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά:

  • Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00)

«Έτσι είναι… αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης, μέλος της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», με οδηγό το χιούμορ παρουσιάζει μια παράσταση που καυτηριάζει την αδιακρισία της μικρής κοινωνίας, αλλά και την αδυναμία του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τον διπλανό του. Το έργο, το οποίο παίχτηκε για πρώτη φορά το 1917, τοποθετείται μέσα σε ένα επαρχιακό κλειστοφοβικό περιβάλλον με τους ήρωες να προσπαθούν να αποδείξουν-ο καθένας για τον εαυτό του- την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια, την χωρίς όρια αδιακρισία και την κανιβαλική διάθεση της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τις καθιερωμένες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Εύα Γιαννίκου
Σκηνογραφία: Η ομάδα
Μουσική επιμέλεια: Λία Κεφαλά, Gianluca Spilotros
Τραγούδι: Gianluca Spilotros, Μάριος Σπανός
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Σουπιάδου
Κομμώσεις-περούκες: Jorge
Μακιγιάζ: Ραλλού Διόλατζη
Φωτογραφικό υλικό-μακέτες σκηνικών: Σταμάτης Γιαννάκης
Επεξεργασία φωτογραφικού υλικού και promo video: Gianluca Spilotros
Κατασκευές σκηνικών: Γιώργος Παττές
Φροντιστήριο-κατασκευές: Μαρία Σουπιάδου, Μαρία Μανταμαδιώτου, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Μυρσίνη Κουτρουμπή, Ιωάννα Βερβερίδου
Φωτισμοί: ΗΧΩ Α.Ε.
Βιντεοσκόπηση: Παναγιώτης Αγγελίνος
Παίζουν: Δούκας Κλωνάρης, Βούλα Γιαννέτου, Δέσποινα Δερεδίνη, Gianluca Spilotros, Χριστίνα Τζανέτου, Τάσος Χατζέλλης, Δέσποινα Ψαραδέλλη, Μάριος Σπανός, Ντέσσυ Κομνηνού, Γιώργος Παττές, Βαγγέλης Λουίζος, Φώτης Ξενέλλης, Αναστασία Τσάτσου
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά 

  • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00)

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μελών της «ΘΕΣΙΣ» σε ένα πάντρεμα του κλασσικού λόγου με τη Λεσβιακή κουλτούρα και παράδοση. Ο Αγαμέμνων αποτελεί το πρώτο μέρος της «Ορέστειας» του Αισχύλου, της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Στο έργο περιγράφεται η επιστροφή του στρατηγού των Ελλήνων Αγαμέμνονα, ως νικητή και τροπαιούχου από τον Τρωικό πόλεμο, στην πατρίδα του στο Άργος.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Μαρία Αιβαλιώτου
Βοηθοί Σκηνοθέτες: Κλαίρη Φραγκουλάκη, Πέγκυ Χατζημιχαήλ
Σκηνικά: Βαγγέλης Λουίζος, Χάρης Ζαχαριάδης
Κοστούμια: Πέγκυ Χατζηλιχαήλ, Κλαίρη Φραγκουλάκη, Άννα Ταξείδη, Ελένη Βουνάτσου
Σχεδιασμός Φωτισμών-Χειρισμός κονσόλας: Αντρέας Σεφτελής
Φιλολογική επιμέλεια: Παναγιώτης Σκορδάς, Άννα Ταξείδη, Άρτεμις Παππά
Φροντιστήριο: Άννα Ταξείδη, Ελένη Δελόγκου
Παίζουν: Χάρης Ζαχαριάδης, Αχιλλέας Χατζηνικολάου, Βαγγέλης Φραγκουλάκης, Κώστας Σταμόπουλος, Σταμάτης Γιαννάκης, Στρατής Καφαλούκος, Κωνσταντίνος Πολίτης, Χάρης Ζαχαριάδης, Γεωργία Σαλεβουράκη , Μαρία Αϊβαλιώτου, Στρατής Καφαλούκος, Σταμάτης Γιαννάκης, Πέγκυ Χατζημιχαήλ, Κωνσταντίνος Πολίτης
Παίζουν οι μουσικοί του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη»
Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή (σαντούρι), Μαρία Καζατζή (βιολί), Γιώργος Μαρινέλης (κλαρινέτο), Γιώργος Δελόγκος (σαντούρι), Θεόδωρος Χριστοδουλόπουλος (τρομπέτα), Χάρης Ζαχαριάδης (νταούλι).
Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr
 piopnews