Η θεατρική παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Η θεατρική παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
1.8.2020

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, το Σάββατο Αυγούστου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Η παράσταση αφορά τέσσερις μικρές ιστορίες από τα «Χρωματιστά βιβλία» του Στράτη Μυριβήλη, τα οποία εκδόθηκαν σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του συγγραφέα: Το πράσινο βιβλίο (1935), Το γαλάζιο βιβλίο (1939), Το κόκκινο βιβλίο (1952) και Το βυσσινί βιβλίο (1959). Το μοτίβο που συνδέει τα διηγήματα είναι η ανάγκη του ανθρώπου να αναζητήσει τον πυρήνα των πραγμάτων που τον περιβάλλουν. Ο Στράτης Μυριβήλης, σημαντικός Έλληνας πεζογράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους της Γενιάς του ΄30, γεννήθηκε ως Ευστράτιος Σταματόπουλος, στη Συκαμιά της Λέσβου.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου τον Ιούλιο του 2019, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη.

Ταυτότητα παράστασης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ινώ Μενεγάκη, Χριστέλα Γκιζέλη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Χριστέλα Γκιζέλη

Διάρκεια: 75 λεπτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr