Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
16.12.2017
18.12.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00) πραγματοποιείται εργαστήρι κεραμικής, για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πηλό». Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας Μάγδας Βασίλα και με όχημα τη φαντασία τους, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια από κόκκινο και λευκό πηλό για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικo δέντρο τους.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (ώρα 17:00), η ομάδα θεάτρου «Δον Κιχώτες» παρουσιάζει τη διαδραστική παιδική παράσταση «Δυο αστέρια αγκαλιά». Η γριά κουκουβάγια αποφασίζει να πει την αλήθεια σε δύο καλικαντζαρίνες μεγαλωμένες μακριά από τα Χριστούγεννα. Για να τα βρουν πρέπει να ακολουθήσουν το φωτεινό αστέρι. Μα τι θα γίνει αν αυτό δεν είναι ένα, αλλά δυο αστέρια… αγκαλιά; Είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς το μονοπάτι του; Πώς μεταμορφώνονται τα εμπόδια σε εμπειρίες; Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να φτάσεις στον προορισμό; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την αξία της επιμονής και της προσπάθειας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος
Κείμενο: Ασπασία Κωβαίου
Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο
Παίζουν: Ισμήνη Κυρίτση, Θεοδοσία Σαββάκη
Διάρκεια: 60 λεπτά
 

Η συμμετοχή και στις δύο δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr