Βραδιές κινηματογραφικού γέλιου σε μουσεία του ΠΙΟΠ

Βραδιές κινηματογραφικού γέλιου  σε μουσεία του ΠΙΟΠ
25.8.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει τις θερινές προβολές αξεπέραστων κωμωδιών της διεθνούς κινηματογραφίας σε μουσεία του δικτύου του. Συγκεκριμένα, στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη και του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, παρουσιάστηκαν, ταυτοχρόνως, επιλεγμένες ταινίες που άφησαν εποχή.

Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 22:00 θα προβληθεί η κλασική αμερικάνικη κωμωδία  «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (1959- 120’) του Μπίλι Γουάιλντερ, με τους Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις

Υπόθεση: Όταν δύο απένταροι μουσικοί από το Σικάγο, ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται τυχαία μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τοπικών γκάνγκστερ, άμεσα επιβιβάζονται σε ένα τρένο με κατεύθυνση την Φλόριδα. Όταν κατεβαίνουν από το τρένο, όμως, είναι πλέον η Τζόζεφιν και η Ντάφνε, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου τζαζ συγκροτήματος. Η κάλυψή τους είναι τέλεια μέχρι τη στιγμή που η μια απογοητευμένη από την αγάπη τραγουδίστρια πέφτει πάνω στη Τζόζεφιν, ένας παλιός playboy ερωτεύεται τη Ντάφνε και ένα αφεντικό του υποκόσμου αρνείται να πειστεί για την απάτη. Μια εκπληκτική παρωδία γκαγκστερικών ταινιών που διαθέτει ατμόσφαιρα και μεγάλες δόσεις σάτιρας. 

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή
811 02, Λέσβος
Τηλ.: 22530 32300 


Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας  129
231 00,  Σπάρτη
Τηλ.: 27310 89325


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου
Πύργος, Πάνορμος Τήνου, 842 01
Τηλ.: 22830 31290