Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα  των Ζώων
3.10.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διοργάνωσε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

Μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, με την αρωγή της κτηνιάτρου κ. Μυρσίνης Τουρβαλή και της ζωγράφου κ. Μαρίας Καλλιπολίτη, ενημερώθηκαν για τη, διαχρονική και ιστορικά τεκμηριωμένη, σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, πληροφορήθηκαν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ζώων καθώς και για τους  νόμους συμβίωσης και τα οφέλη που αποκομίζουν οι δύο πλευρές.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν, επίσης, για τη σημασία του φυσικού υδροβιότοπου της Καλλονής και την ανάγκη προστασίας των σπάνιων πουλιών που ζουν εκεί. Στη συνέχεια, γνώρισαν και περιποιήθηκαν ζώα που είχαν μεταφερθεί στο Μουσείο ειδικά για την περίσταση, ενώ με τη  βοήθεια της κ. Καλλιπολίτη αποτύπωσαν τη σχέση τους με τα ζώα. Έτσι αντιλήφθηκαν τον ρόλο και τη σπουδαιότητα του ζωικού βασιλείου αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει από την ανθρώπινη αδιαφορία και αναλγησία.