Ομιλία στο ΜΕΕΛ : Τέχνη της τοιχογραφίας στον αρχαίο ελληνορωμαϊκό κόσμο

Ομιλία στο ΜΕΕΛ : Τέχνη της τοιχογραφίας στον αρχαίο ελληνορωμαϊκό κόσμο
15.12.2013

«Η τέχνη της τοιχογραφίας στον αρχαίο ελληνορωμαϊκό κόσμο» είναι το θέμα ομιλίας που πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στις 11:30 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Εισηγητής είναι ο κύριος Νίκος Βαβλέκας, διδάκτωρ κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναφερθεί στις τεχνικές κατασκευής τοιχογραφιών και στα γενικά τους χαρακτηριστικά.

Η ομιλία εντάσσεται σε σειρά ομιλιών, σεμιναριακού χαρακτήρα, με τίτλο «Πρώτες ύλες και τεχνικές κατασκευής των έργων τέχνης και τέχνεργων της αρχαιότητας», που διοργανώνει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, υπό την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ελεύθερη για το κοινό, είναι ωστόσο επιθυμητή η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού (καθημερινά 10.00-17.00, εκτός Τρίτης), ή αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση: sfamsspartis@gmail.com.


Δείτε περισσότερα για τον Κύκλο Ομιλιών, εδώ.