Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
15.5.2023

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, δύο ξεχωριστές δράσεις στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Αναλυτικά:

- «Μουσικοθεραπεία και στρες» (ώρες 18:00-20:00)

Ο μουσικοθεραπευτής Γιώργος Παναγιωτόπουλος θα δείξει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει τα στρεσογόνα ερεθίσματα της καθημερινότητάς του και να τα αποβάλει μέσω της μουσικής, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του ηρεμία, αποφόρτιση και ευεξία.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Δεν απαιτείται η γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου.

«Κτερίσματα» (ώρες 20:00-22:00)

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βήματα βαριά. Μικρασία ‘22», που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο, οι καλλιτέχνιδες Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη και Ευήνα Ηλιοπούλου παρουσιάζουν το δρώμενο «Κτερίσματα». Η δράση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους Μικρασιάτες και τους Έλληνες στρατιώτες, που έχασαν τη ζωή τους και παρέμειναν στην ξένη, πλέον, γη δίχως ταφικές τιμές.
Σύλληψη ιδέας: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη.
Κατασκευή: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου.


«H σκληρά και απαίσιος αιχμαλωσία»
Το έργο αποτελεί καλλιτεχνική σύνθεση κειμηλίων και προφορικών αφηγήσεων του Αθανασίου Μπαγιώκου, υπαξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος πολέμησε και αιχμαλωτίστηκε στη Μικρασιατική Εκστρατεία και επαναπατρίστηκε με την ανταλλαγή των αιχμαλώτων.
Εικαστικοί: Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου
Φωτογραφία: Βασίλης Γεωργιάδης

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr