Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
25.9.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», και παρουσιάζει, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:30), την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Εφές του Αϊδινίου, Τσακιτζής και  ο Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η Ομάδα Θεάτρου Σκιών του καραγκιοζοπαίκτη και θεατρολόγου Νικόλα Τζιβελέκη θα «ζωντανέψει» στο πανί τον γνωστό μας Καραγκιόζη, που τώρα γίνεται πρωτοπαλίκαρο του Τσακιτζή, λαϊκού ήρωα Τούρκων και Ελλήνων και προστάτη των φτωχών, και πολεμάει στο πλευρό του.

Για την παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, δημιουργήθηκαν ειδικές χαρτονένιες σκαλιστές φιγούρες με τη χαρακτηριστική στολή των Ζεϊμπέκων της Μικράς Ασίας, καθώς και σκηνικά που αποτυπώνουν το τοπίο της περιοχής.

Συντελεστές
Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι 

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 - 18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr