«Αλλοτινά παιχνίδια» Εργαστήρια αγγειοπλαστικής στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Αλλοτινά παιχνίδια» Εργαστήρια αγγειοπλαστικής στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
24.1.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου (ώρες 10:00-13:00), δημιουργικά εργαστήρια αγγειοπλαστικής, με τίτλο «Αλλοτινά παιχνίδια», για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Με αφετηρία τα πήλινα αντικείμενα της αρχαιότητας που εκτίθενται στο Μουσείο, ο εικαστικός Γιάννης Μακρίδης θα εισαγάγει τους μαθητές στο πνεύμα της κατασκευής και διακόσμησης πήλινων αντικειμένων, όπως αυτά κατασκευάζονταν στον ελλαδικό χώρο, κυρίως κατά την αρχαϊκή και κλασική εποχή. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό παρελθόν και την πολιτισμική κληρονομιά, με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο.
Σε κάθε εργαστήρι θα συμμετάσχει μόνο ένα σχολικό τμήμα. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr