Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρας Χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρας Χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
3.4.2022Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4) και οργανώνει, την Κυριακή 3 Απριλίου (ώρες 11:00-14:00), εργαστήρι χειροτεχνίας για εφήβους και ενήλικες, με τίτλο «Ανακυκλώνοντας… με βελονάκι», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η αρχαιολόγος Βούλα Καλλιώδη θα δείξει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους καθημερινά αντικείμενα μπορούν να αναμορφωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε όσους έχουν βασικές γνώσεις στο βελονάκι, υλικά που, πιθανότατα, θα κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων, όπως σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα συσκευασίας, δαχτυλίδια αναψυκτικών, παλιά είδη ρουχισμού, μετατρέπονται σε καλαίσθητα διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα.


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης είναι “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr