Ομιλία στο ΜΕΕΛ : Η επινόηση του νομίσματος και οι τεχνικές κοπής νομισμάτων στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Ομιλία στο ΜΕΕΛ : Η επινόηση του νομίσματος και οι τεχνικές κοπής νομισμάτων στον αρχαίο ελληνικό κόσμο
9.3.2014

Το νόμισμα, η επινόηση και οι τεχνικές κοπής νομισμάτων στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, είναι το θέμα ομιλίας που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, στις 11:00 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Εισηγήτρια είναι η κυρία Σελήνη (Ελένη) Ψωμά, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ομιλιών, σεμιναριακού χαρακτήρα, με τίτλο «Πρώτες ύλες και τεχνικές κατασκευής των έργων τέχνης και τέχνεργων της αρχαιότητας», που διοργανώνει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, υπό την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ελεύθερη για το κοινό, είναι ωστόσο επιθυμητή η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού (καθημερινά 10.00-17.00, εκτός Τρίτης), ή αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση: sfamsspartis@gmail.com.

Δείτε περισσότερα για τον Κύκλο Ομιλιών, εδώ.