Μουσικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Μουσικό εργαστήρι για παιδιά στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
16.11.2014
21.12.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, διοργανώνει στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού μουσικό εργαστήρι για παιδιά, με τίτλο «Οι ήχοι των συναισθημάτων».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές πρώτης σχολικής ηλικίας (Α’ και Β’ Δημοτικού) και στοχεύει αφ’ ενός, στην επαφή των μαθητών με τη μουσική αφ’ ετέρου, στην εμπέδωση του ότι μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα και συμπεριφορές μέσω των μουσικών ήχων. Το εν λόγω πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Σύνθιας Μπαγιώκου, καθηγήτριας μουσικής του Εθνικού Ωδείου, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα δίωρα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 30 Νοεμβρίου και στις 14 και 21 Δεκεμβρίου 2014.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα μάθουν:
 

  • να εκφράζουν το συναισθηματικό τους κόσμο με συγκεκριμένους κάθε φορά μουσικούς ήχους, χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου,
  • να κατανοούν τα συναισθήματα των συμμαθητών/συμμαθητριών τους μέσω των μουσικών ήχων που εκείνοι/εκείνες παράγουν,
  • να ανασυνθέτουν ιστορίες μέσω μουσικών ήχων και να εξιστορούν τα ίδια ένα γεγονός, πάλι μέσω μουσικών ήχων,
  • να συνδυάζουν τους μουσικούς ήχους με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική, ποίηση, θέατρο κλπ) και
  • να εξοικειωθούν με τις καλλιτεχνικές μορφές ως εκφραστικά μέσα το ίδιο ισχυρά με το λόγο (προφορικό και γραπτό).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα παιδιά θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από το Μουσείο με τη συνοδεία γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος.

Λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά αυτά τμήματα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στο τηλέφωνο 27310-89315 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης) μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2014.

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας  129
231 00,  Σπάρτη
Τηλ: 27310 89315