Εκδηλώσεις στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού για τον εορτασμό των ΕΗΠΚ

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού για τον εορτασμό των ΕΗΠΚ
22.9.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πόλ(ε)ις», οργανώνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

 

Αναλυτικά:

  • Ταξιδεύοντας την Ελλάδα στις πόλεις του κόσμου (ώρες 11:00-12:30)

Τι κοινό έχουν ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, ο Αττίκ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης και τόσοι άλλοι σπουδαίοι Έλληνες; Με οδηγό τον Γιώργη Χριστοδούλου, σε ρόλο τραγουδιστή-αφηγητή, σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν έναν διαφορετικό «γύρο του κόσμου», έχοντας ως όχημα ιστορίες γνωστών προσωπικοτήτων που ταξίδεψαν, διακρίθηκαν και εμπνεύστηκαν σε πολλούς τόπους. Τον συνοδεύει ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

 

  • Ο Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες (ώρα 21:00)

Ο Γιώργης Χριστοδούλου στο πρώτο μέρος της βραδιάς ερμηνεύει τα άγνωστα, «χαμένα» τραγούδια του Αττίκ, από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι, καθώς και τις επιτυχίες του που ακολούθησαν. Στο δεύτερο μέρος, ζωντανεύουν τραγούδια και αφηγήσεις για μουσικές ιστορίες του Μεσοπολέμου: «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», «Πόσο λυπάμαι», «Πάμε σαν άλλοτε», «Ζητάτε να σας πω», κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία. Στην παράσταση συμμετέχει ο μουσικός Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν).

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις σχολικές ομάδες.

 

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

 

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr