«Η παράδοση συναντά τη μόδα» Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Μετάξης

«Η παράδοση συναντά τη μόδα» Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Μετάξης
21.9.2019
20.10.2019

 

«Η παράδοση συναντά τη μόδα»
Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Μετάξης

 

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η περιοδική έκθεση «Η παράδοση συναντά τη μόδα», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας, περιλαμβάνει σύγχρονα μεταξωτά ρούχα και αξεσουάρ από τις συλλογές του κινεζικού Μουσείου.


Από αριστερά: ο Υποδιευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μετάξης της Κίνας, κύριος Zhang Yi, o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κύριος Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κύριος Ding Yonghua.


Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κύριος
Γιώργος Χαντζηνικολάου, μιλώντας στα εγκαίνια επισήμανε πώς η έκθεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών, του κινεζικού και του ελληνικού αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πέρα από την αισθητική αξία της έκθεσης, η συνεργασία μας αποτελεί κάτι πιο ουσιαστικό. Είναι ένας τρόπος να συμβάλουμε σημαντικά στην αμοιβαία κατανόηση και στη δημιουργία ενός κλίματος φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο, τις δράσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλά επίπεδα».

 
 Άποψη της έκθεσης «Η παράδοση συναντά τη μόδα»
στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.


Μέσω του μεταξωτού ενδύματος, η έκθεση ανασυνθέτει τη γοητεία της τεχνικής του μεταξιού σε τέσσερις ενότητες: κέντημα, μεταξοτυπία, ύφανση, βαφή. Παράλληλα, αξιοποιώντας την παράδοση και τις επιταγές του σύγχρονου ντιζάιν δημιουργούνται αντικείμενα-έργα τέχνης που προβάλλουν την ανεξάντλητη ζωντάνια του κινεζικού μεταξιού.

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της Επαρχίας Τσετσιάνγκ της Κίνας και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, εντάσσεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψαν το ΠΙΟΠ και το Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας τον Οκτώβριο του 2017.

Στο ίδιο πλαίσιο, που προβλέπει πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο φορέων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το 2020, θα δανείσει αντικείμενα των συλλογών του προκειμένου να εκτεθούν στο Εθνικό Μουσείο Μετάξης της Κίνας.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2019

 

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00 έως 15/10
και 10:00-17:00 από 16/10

 

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ: 25540 23700 | www.piop.gr
 piopnews