Μαγικά Χριστούγεννα στο Σουφλί

Μαγικά Χριστούγεννα στο Σουφλί
5.12.2022
21.12.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα, αγαπημένη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στο Σουφλί.

Αναλυτικά:

- «Φτιάχνουμε ημερολόγια με κουκούλια»
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30) πραγματοποιείται εργαστήρι κατασκευής ημερολόγιου, για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης. Χρησιμοποιώντας ως βάση ξύλα κοπής και με την τεχνική του ντεκουπάζ, οι μαθητές θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα ημερολόγια, τα οποία θα διακοσμήσουν με κουκούλια.

«Χριστουγεννιάτικες μπάλες»
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30) πραγματοποιείται χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης. Αξιοποιώντας τη φαντασία τους, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μπάλες με φιγούρες αγαπημένων πρωταγωνιστών κόμικς, προκειμένου να στολίσουν το δέντρο του σχολείου τους.

«Χριστουγεννιάτικες κάρτες από μετάξι»
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00) οργανώνεται δημιουργικό εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας με μεταξωτές κορδέλες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Σουφλίου, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμο Σουφλίου, τον Σύλλογο Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου και το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων Σουφλίου.

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται στο Μουσείο Μετάξης οι παραστάσεις, «Πρωτοχρονιάτικοι μπελάδες» για παιδιά προσχολικής-πρώτης σχολικής ηλικίας, και η «Η Μοχθηρούπολη» για σχολικές ομάδες Δημοτικού (ώρες 10:00 και 11:30). Οι παραστάσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πλαισιώνονται από δραστηριότητες εμψύχωσης θεατρικής αγωγής.

- «Χριστούγεννα με Jazz»
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00) ο Τσιτσάνης, ο Χιώτης, ο Βαμβακάρης και άλλοι μεγάλοι συνθέτες συναντούν το σαξόφωνο και το swing, στη μουσική παράσταση που παρουσιάζει το σχήμα «ΕΝ ΑRΤ». Η βραδιά περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και τις ενότητες «Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου» και «Η ελληνική μουσική συναντάει την jazz». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Κουκούλι», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά κουκουλόσπιτα του Σουφλίου.

«Καλκαντζαροσκάνταλα»
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00), η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου ζωντανεύουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης, τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, στο Μουσείο Μετάξης. Η παράσταση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου προβάλλεται στο Μουσείο Μετάξης η ταινία «Τα Χριστούγεννα της Λουτσία» (ώρα 10:00), για παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω.
Σκηνοθεσία: Christian Dyekjær
(Fiction, έγχρωμο , 93΄, Δανία, 2018)

Ψηλά στη Βόρεια Γροιλανδία ζει η Λουτσία μαζί με τη μητέρα της και τον μπαμπά της, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Άι Βασίλη. Η Λουτσία πηγαίνει στο Διεθνές χριστουγεννιάτικο σχολείο και θέλει να γίνει η επόμενη «αγιοβασιλίνα» της Δανίας. Όμως αυτό δεν επιτρέπεται μια και μόνο τα αγόρια μπορούν να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο. Η Λουτσία διαμαρτύρεται συνεχώς και ο υπεύθυνος των σπουδών της αποφασίζει να της δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι και τα κορίτσια είναι εξίσου ικανά.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr