Εξερευνούμε τις πέντε ηλικίες του μεταξοσκώληκα και ξετυλίγουμε το πολύτιμο νήμα στο Μουσείο Μετάξης

Εξερευνούμε τις πέντε ηλικίες του μεταξοσκώληκα και ξετυλίγουμε το πολύτιμο νήμα στο Μουσείο Μετάξης
8.5.2019
31.5.2019

Εξερευνούμε τις πέντε ηλικίες του μεταξοσκώληκα και
ξετυλίγουμε το πολύτιμο νήμα στο Μουσείο Μετάξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, οργανώνει από την Τετάρτη 08 Μαΐου έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, Κύκλο Σηροτροφίας και Αναπήνισης, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την εκτροφή μεταξοσκωλήκων, από την εκκόλαψη του μεταξόσπορου μέχρι την ύφανση της μεταξωτής φούσκας, ενώ στη συνέχεια θα ξετυλίξουν το πολύτιμο νήμα. Βασικός στόχος της δράσης είναι μέσα από την παραγωγή μεταξωτού υφάσματος, το οποίο οι μαθητές θα προωθήσουν σε τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο που δημιουργεί παραδοσιακές φορεσιές, να προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα με έμφαση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της σηροτροφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ: 25540 23700 | www.piop.gr