Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μετάξης

Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μετάξης
3.5.2014
4.5.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου».

Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο μεγάλων φωτογράφων και σκηνοθετών εστιάζοντας στον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της τέχνης τους. Ένα συγκεκριμένο θέμα - ξεχωριστό ανά σεμινάριο και μουσείο - λειτουργεί κάθε φορά ως αφορμή. Στη διάρκεια κάθε σεμιναρίου προβάλλεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών καθώς και κινηματογραφικών αποσπασμάτων από ταινίες μυθοπλασίας. Απώτερος στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της εικόνας - κινούμενης ή μη-, η διάδοση και η κυριαρχία της οποίας χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.

Το πέμπτο σεμινάριο*, το οποίο διαρκεί συνολικά δώδεκα (12) ώρες, με θέμα το «Χιούμορ», θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί, κατά το διήμερο 3-4 Μαΐου 2014 (Σάββατο 14:00-20:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 14:00-17:00), και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με αφορμή το θέμα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Σάββατο 3 Μαΐου, στις 20:30, την κωμωδία - σταθμός του βωβού κινηματογράφου «Ο στρατηγός» (1927 - 75’), του αξεπέραστου και «αγέλαστου» κωμικού Μπάστερ Κίτον, που συγκαταλέγεται στις 20 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Διαδραματίζεται στη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και συνδυάζει τη σωματική κωμωδία του Κίτον με την αγάπη του για τα τρένα. Γυρισμένη σε γραφικές τοποθεσίες, η ταινία αναπαριστά ένα πραγματικό γεγονός εκείνης της περιόδου.  Θα προβληθεί με ελληνικούς μεσότιτλους και θα την προλογίσει ο Πλάτων Ριβέλλης.

 

*Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και της προβολής στο Μουσείο Μετάξης έχουν ολοκληρωθεί.                                       

Για θέσεις, ωστόσο, που πιθανώς προκύψουν από ενδεχόμενες ακυρώσεις, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν απευθείας με το Μουσείο Μετάξης από τη Δευτέρα 28 Απριλίου στο τηλ.: 25540 23700 (καθημερινά, πλην Τρίτης, 10:00 – 18:00).