«Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου Λύτρα» Διάλεξη της Γλαύκης Γκότση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

«Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου Λύτρα» Διάλεξη της Γλαύκης Γκότση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
25.8.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, οργανώνει διάλεξη της Γλαύκης Γκότση, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, με τίτλο «Από το τοπίο στο περιβάλλον: η Τήνος στη ζωγραφική του Νίκου Λύτρα», την Κυριακή 25 Αυγούστου (ώρα 20:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Με καταγωγή από την Τήνο, ο ζωγράφος Νίκος Λύτρας (1883-1927) πέρασε κάποια καλοκαίρια της δεκαετίας του 1920 στο νησί και άντλησε από αυτό τη θεματολογία μιας σειράς έργων του. Τα έργα αυτά, που βασίζονται στη νεωτερική γραφή και συνιστούν ενδείξεις του τρόπου με τον οποίο ο καλλιτέχνης προσλάμβανε τον τόπο, αποτελούν το θέμα της διάλεξης. Μέσα από την παρουσίαση και ανάλυσή τους, θα συζητηθούν οι εικαστικές εκδοχές του νησιού που προτείνει ο ζωγράφος στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο και θα αναζητηθούν οι σχέσεις της εικονογραφίας των πινάκων του με άλλες παραστάσεις και εικόνες του τηνιακού και του ευρύτερου νησιωτικού χώρου.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιδάλης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr
 piopnews