Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
24.9.2021
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», πραγματοποιώντας εργαστήρι ποίησης για παιδιά, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00 και 12:00),  μαθητές Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήρι ποίησης με τίτλο «Αγώνες και αγωνιστές», με τη δρ Αλεξάνδρα Τράντα. Στόχος του εργαστηρίου, που γίνεται στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης «Κεντώντας την Ιστορία», είναι οι μικροί φίλοι, αξιοποιώντας την ποίηση, να μιλήσουν για το 1821 και να αναλογιστούν πώς η ιστορία μετατρέπεται σε κληρονομιά.


Σταμάτης Ζάννος, Ναύτης του πολεμικού ναυτικού. Έργο κεντητικής, 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Κεντώντας την Ιστορία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει δώδεκα κεντήματα του Σταμάτη Ζάννου με αφετηρία έγχρωμες λιθογραφίες του Γάλλου ζωγράφου Louis Dupré και θα παραμείνει στο Μουσείο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr