Εργαστήρι παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Εργαστήρι παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
22.11.2023

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Με την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Καγιώργη, οι μαθητές θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία παραγωγής φυσικών χειροποίητων σαπουνιών και θα ενημερωθούν για την ευεργετική επίδρασή τους στο δέρμα και ευρύτερα στην υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον, θα μάθουν τις ιδιότητες των ζωικών και φυτικών λιπών, αλλά και των αιθέριων ελαίων, τα οποία συμβάλλουν στη διαμόρφωση του «χαρακτήρα» του σαπουνιού, ανάλογα με τη χρήση του.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή βίντεο μικρού μήκους για την οικιακή σαπωνοποιία από το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, δημιουργώντας μια γέφυρα πολιτισμού και παράδοσης μεταξύ των δύο αυτών Μουσείων του ΠΙΟΠ.

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr