«Κάθε τόπος ένας θρύλος» - Φτιάξε το δικό σου podcast στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

«Κάθε τόπος ένας θρύλος» - Φτιάξε το δικό σου podcast στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
19.1.2024

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με την αφηγηματική ομάδα «Παραμυθοκαμώματα», την εκπαιδευτική δράση «Το Κόκκινο Μπαλόνι: Φτιάξε το δικό σου podcast», με θέμα «Κάθε τόπος ένας θρύλος», για σχολικές ομάδες Ε´ Δημοτικού και Γυμνασίου, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 (ώρες 10:00-12:00) στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους podcast, αφού πρώτα αναζητήσουν και καταγράψουν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θρύλους, παραδόσεις, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα της Τήνου που τους γοητεύουν. Με την καθοδήγηση των αφηγητριών Βιργινίας Κοκκίνου και Ειρήνης Νικολακοπούλου, τα παιδιά θα γνωρίσουν βασικά στάδια παραγωγής των podcasts και στη συνέχεια θα φτιάξουν το podcast του σχολείου τους, με θέμα μια ιστορία που θα επινοήσουν. Τέλος, θα επενδύσουν την ιστορία μουσικά, με πρωτότυπους ήχους και συνθέσεις, έτσι ώστε να ταξιδεύει ευκολότερα ο νους στον παραμυθένιο κόσμο της.


Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr