«Αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και μοντέρνα τέχνη» Ομιλία της Ασπασίας Παπαδοπεράκη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

«Αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και μοντέρνα τέχνη» Ομιλία της Ασπασίας Παπαδοπεράκη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
8.9.2021

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

«Αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και μοντέρνα τέχνη»
Ομιλία της Ασπασίας Παπαδοπεράκη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει ομιλία της Ασπασίας Παπαδοπεράκη με τίτλο «Αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αρχιτεκτονική και μοντέρνα τέχνη» την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Στην ομιλία παρουσιάζεται η πολυετής έρευνα της Ασπασίας Παπαδοπεράκη πάνω στη σχέση της μοντέρνας τέχνης με την αιγαιοπελαγίτικη λαϊκή αισθητική. Η γλύπτρια αναζητά  τα αίτια, τον σκοπό, τις επιδράσεις και τις καταβολές αυτών των αισθητικών εκφράσεων, εξετάζοντας τις αξιοθαύμαστες περιπτώσεις, αλλά και τις συνέπειες.

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια με θαλασσινό άρωμα, με την Αθηνά Καραταράκη στο τραγούδι και τη Μαργαρίτα Σαλταμανίκα στην κιθάρα. Η εκδήλωση, την οποία επιμελείται ο Θέμης Ροδαμίτης, είναι αφιερωμένη στον ακαδημαϊκό, καθηγητή και επί χρόνια διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-1800).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr