Προβολή ταινίας στην Τήνο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Προβολή ταινίας στην Τήνο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
27.11.2022Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/10), προβάλλει, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «IF Cinéma», την ταινία «Papicha» (2019, 108’), την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (ώρα 20:00), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», στον Πύργο της Τήνου.
Την προβολή θα προλογίσει η κλινική ψυχολόγος κ. Δέσποινα Γερμανοπούλου από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ Βορειοανατολικών Κυκλάδων.

Η ταινία της
Mounia Meddour, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 15 ετών και άνω, και σε ενήλικο κοινό, διαδραματίζεται στο Αλγέρι της δεκαετίας του 1990 και παρουσιάζει την ιστορία της Nedjma, μιας 18χρονης φοιτήτριας που ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Καθώς η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται συνεχώς, η Nedjma αποφασίζει να αγωνιστεί για την ελευθερία της, διοργανώνοντας μια επίδειξη μόδας και αψηφώντας όλες τις απαγορεύσεις.

Σκηνοθεσία: Mounia Meddour
Σενάριο: Mounia Meddour, Fadette Drouard
Ηθοποιοί: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hild Douaouda, Yasin Houicha
Έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).


ΠΙΟΠ
| Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr