Συναυλία για το ρεμπέτικο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Συναυλία για το ρεμπέτικο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
20.8.2023

«Μ' αρέσει να 'σαι μάγκισσα»
Συναυλία για το ρεμπέτικο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει συναυλία αφιερωμένη στη θέση της γυναίκας στο ρεμπέτικο τραγούδι, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 (ώρα 20:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το μουσικό σχήμα Pena Trilia θα ταξιδέψει το κοινό στην εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού, στοιχείου εγγεγραμμένου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 2017. Με αυθεντικές και διαχρονικές μελωδίες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική λαϊκή παράδοση της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο και επικεντρώνοντας στις γυναίκες της εποχής και στην κοινωνική και οικονομική τους θέση, επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση του ρεμπέτικου. 

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Βιδάλης (ενορχήστρωση, καλλιτεχνική επιμέλεια, μπουζούκι, ερμηνεία), Τόνια Ρουγγέρη (επιμέλεια προγράμματος, ερμηνεία), Γιάννης Μιχαήλ (λαουτοκίθαρο, ερμηνεία).

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr