Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
15.12.2017
17.12.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, με δυο εργαστήρια και μια ταινία στο πνεύμα της εποχής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου  (ώρες 10:30-12:30) οι μικροί φίλοι του Μουσείου, με την εμψύχωση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, για να στολίσουν το δέντρο ή το σπίτι τους. Το εργαστήρι απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00-12:00), η μέρα στο Μουσείο θα ξεκινήσει με εργαστήρι κατασκευής του ελληνικού συμβόλου των Χριστουγέννων, του καραβιού. Υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη και αξιοποιώντας παλιά υφάσματα, κορδόνια, κουμπιά και εφημερίδες, που θα βρουν στο Μουσείο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους καραβάκι, για να πλεύσει η καινούργια χρονιά με ούριο άνεμο και ανοιχτά πανιά! Στη συνέχεια, θα προβληθεί η ταινία «Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα» του Lourens Blok, («A Christmoose Story», 2013, 85΄).

Στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με το έλκηθρο του Άι Βασίλη, ένας τεράστιος τάρανδος προσγειώνεται ανώμαλα στο σαλόνι ενός παιδιού, του οποίου η απουσία του πατέρα εκείνα τα Χριστούγεννα χάλαγε τη γιορτή. Η ζεστή καρδιά του τάρανδου θα ψυχαγωγήσει την οικογένεια, όσο όλοι περιμένουν να γιατρευτεί το πληγωμένο του πόδι και το ταξίδι του να συνεχιστεί, ώστε όλοι να λάβουν και φέτος το χριστουγεννιάτικό τους δώρο.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr