Προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου
10.7.2015

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών που συνδέονται με τη θεματική των μουσείων του, την τοπική ιστορία και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Οι προβολές εντάσσονται στο αφιέρωμα «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία» και οργανώνονται μια φορά το μήνα σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του ΠΙΟΠ.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 21:00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, το ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Παπαγιάννης: Επιστροφή στο Ελληνικό» του Παναγιώτη Κράββαρη (2014, 48’), που απέσπασε πέρυσι το Α’ Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους στο 8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί τον Θεόδωρο Παπαγιάννη καθώς συγκεντρώνει φίλους, συνεργάτες και παλιούς μαθητές  του στη γενέτειρά του, το χωριό Ελληνικό στην Ήπειρο, και φτιάχνει μια πορεία γλυπτών από την είσοδο του χωριού προς το ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας, που χρονολογείται στον 12ο αι. Μαζί με το μουσείο που ίδρυσε πριν τέσσερα χρόνια στο παλιό δημοτικό σχολείο,  ο γνωστός γλύπτης δημιουργεί ένα ανοιχτό πάρκο γλυπτικής, διαμορφώνοντας έναν χώρο τέχνης μοναδικό στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της προβολής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον γλύπτη αλλά και τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Μουσείο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr