Μια ξεχωριστή βραδιά για τα όγδοα γενέθλια του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Μια ξεχωριστή βραδιά για τα όγδοα γενέθλια του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου
28.5.2016

Οκτώ χρόνια πολυσήμαντης δράσης και συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της Τήνου συμπληρώνει φέτος το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Με αυτήν την αφορμή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου  (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, βραδιά γεμάτη ρυθμούς και ακούσματα από την ελληνική παράδοση.

Για πρώτη φορά στο νησί, περισσότερα από 70 μέλη των πέντε χορευτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Τήνο θα παρουσιάσουν, φορώντας τοπικές φορεσιές, χορούς από τη Μικρά Ασία έως τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κι από τη Θράκη έως τα Επτάνησα, προσφέροντας στο κοινό μιαν αξέχαστη εμπειρία.

Συμμετέχουν: το χορευτικό συγκρότημα του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά-Μαμάδου Τήνου (διδασκαλία Αργύρης Καγιώργης), η Χορευτική Ομάδα Τήνου (διδασκαλία Στάθης Πολυκανδρίτης), το χορευτικό του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου «Σπονδή Τηνίων» (διδασκαλία Κορίνα Βαρελά), η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου (διδασκαλία Νίκος Σολάρης) και το χορευτικό του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας (διδασκαλία Κορίνα Βαρελά).

Η βραδιά θα κλείσει με κυκλαδίτικους σκοπούς, από το μουσικό δίδυμο «Θαλασσινή Ζυγιά» (Γιάννης Μιχαήλ-λαούτο, Γιώργος Γαΐτης-βιολί).

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

* Στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων, το Σάββατο 28/5 η είσοδος στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290