Η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας συνεχίζει το μελωδικό ταξίδι της

Η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας συνεχίζει το μελωδικό ταξίδι της
12.2.2015
19.2.2015

Η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας
συνεχίζει το μελωδικό ταξίδι της

Το άνοιγμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην τοπική κοινωνία ενέπνευσε, πριν από ένα χρόνο, τη δημιουργία της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας. Το εγχείρημα κατέδειξε το πλούσιο μουσικό δυναμικό της Τήνου, και οι καρποί του φάνηκαν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο «Ακρογιαλιές δειλινά», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και ειδικούς.

Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Ορχήστρας δεν έμεινε χωρίς συνέχεια. Έπειτα από σύντομο διάλειμμα, οι εβδομαδιαίες τακτικές συναντήσεις των μελών της ξεκίνησαν εκ νέου, με δωρεάν συμμετοχή. Tο ραντεβού δίνεται στο Μουσείο κάθε Τρίτη, στις 20:30, ενώ η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή σε τραγουδιστές ή οργανοπαίκτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Ο δεύτερος θεματικός κύκλος της Ορχήστρας θα παρουσιαστεί σε συναυλία που θα δοθεί το καλοκαίρι στο Μουσείο και ήδη προγραμματίζονται επιπλέον εμφανίσεις στο νησί. Η μουσικός Ελένη Μπαΐλη (καλλιτεχνική διεύθυνση) και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης (γενική διεύθυνση) κρατούν πάντα, με έμπνευση και σταθερό προσανατολισμό, τα ηνία της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00), ή με την κ. Ελένη Μπαΐλη, στο τηλέφωνο 6976 706180.


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr