Έκθεση αριστούχων αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου

Έκθεση αριστούχων αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου
31.7.2014
29.9.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, στις 20:30, έκθεση έργων που φιλοτέχνησαν ο Αργύρης Ραλλιάς, ο Γιώργος Κώρος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος.

Πρόκειται για τους απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, οι οποίοι αρίστευσαν κατά το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος και προβλέπεται να εισαχθούν χωρίς εξετάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Οι επιμελητές της έκθεσης, ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος και η εικαστικός Μαρία Κόντη, επιδιώκουν να παρουσιάσουν με τρόπο άρρηκτο και συνοπτικό, τόσο την τριετή εκπαιδευτική διαδρομή που διήνυσαν στη Σχολή οι διακριθέντες, όσο και τα έργα που τους έδωσαν το «εισιτήριο» μετάβασης από την Τήνο στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η έκθεση σηματοδοτεί την αφετηρία της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με ακόμη έναν σημαντικό φορέα της Τήνου, τη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου, το μοναδικό σχολείο μαρμαροτεχνίας στην Ελλάδα από την ίδρυσή του (1955) έως σήμερα. Στόχος είναι να καθιερωθεί εφεξής ως ετήσιος θεσμός που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, προβάλλοντας το έργο της ίδιας της Σχολής αλλά και των αριστούχων αποφοίτων της.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.