Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
5.8.2020«Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)»
Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του πρωτοπόρου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, προβάλλει την Τετάρτη 5 Αυγούστου (ώρα 21:00), το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Μέσα από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και συνεντεύξεις, ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα του συνθέτη, ο οποίος ανέπτυξε τη δική του μουσική μεταφυσική ορολογία, συνδυάζοντας την τέχνη της μουσικής με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τη θρησκειολογία και την κοινωνική ανθρωπολογία με υπερβατικό και λυτρωτικό τρόπο. Ο Γιάννης Χρήστου είχε ιδιαίτερη σχέση με το νησί της Χίου, αφού το Κοντάρι αποτέλεσε για κάποια χρόνια τόπο κατοικίας του. Στο τέλος της προβολής, που θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ: 22710 72212 | www.piop.gr