Η ισπανική ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Η ισπανική ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
14.4.2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, προβάλλει το Σάββατο 14 Απριλίου (ώρα 19:00), την ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας», στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος με τίτλο «Ισπανικός Κινηματογράφος και Λογοτεχνία» που διοργανώνει στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας» (La lengua de las mariposas, 1999, 96’) του Χοσέ Λουίς Κουέρδα βασίζεται σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας, γραμμένα το 1996. Αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του '36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Η εξαιρετική αυτή ταινία του Κουέρδα απέσπασε 7 βραβεία Γκόγια, ανάμεσα στα οποία το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου.


Με τους: Φερνάντο Φερνάν Γκόμεζ, Μανουέλ Λοζάνο, Ούξια Μπλάνκο
Έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ: 22710 72212| www.piop.gr