«Δυο αιώνες πριν, στην άκρη της Ευρώπης…» Αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

«Δυο αιώνες πριν, στην άκρη της Ευρώπης…» Αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
28.8.2021

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει αφήγηση παραμυθιού, για παιδιά, ηλικίας 6 έως 9 ετών, το Σάββατο 28 Αυγούστου, (ώρα 11:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», η οποία παρουσιάζει την πορεία προς την έναρξη της Επανάστασης μέχρι τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, αλλά και σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Χίου. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουν την αφήγηση του παραμυθιού «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» του Φίλιππου Μανδηλαρά (Εκδόσεις Παπαδόπουλος), μαθαίνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο τις αιτίες, τις αφορμές και τις σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Παράλληλα, μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι, θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τα γεγονότα-σταθμούς που συνέβαλαν στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Μαστίχας Χίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ: 22710 72212 | www.piop.gr