«ΑΠόΝΕΡΑ-6 ταξίδια με λίγο νερό» Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«ΑΠόΝΕΡΑ-6 ταξίδια με λίγο νερό» Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
3.6.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στο εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΔΙ.Α.Ν.Ο.Χ. Α.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), και παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Ιουνίου (ώρες 9:30 και 11:00), δύο παραστάσεις κουκλοθέατρου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Οι παραστάσεις με τίτλο «ΑΠόΝΕΡΑ-6 ταξίδια με λίγο νερό» απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνουν αληθινές ιστορίες νερού από όλον τον κόσμο. Με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου σκιών, το Θέατρο Κούκλας «ΜΑΡΜΙΤΑ» επιχειρεί ένα ταξίδι σε έναν κόσμο που διψάει για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα… σε έναν κόσμο που διψάει για καθαρό νερό!

Με την παγκόσμια κρίση νερού να είναι πλέον μια πραγματικότητα, τα παιδιά-ήρωες των ιστοριών ψάχνουν να βρουν, μαζί με τους θεατές, απαντήσεις στο πρόβλημα, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά τους και δίνοντάς τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, για να κατανοήσουν αυτό το τόσο περίπλοκο και ταυτόχρονα τόσο φλέγον ζήτημα. Διάρκεια: 50΄

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. ΑΕ διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, μουσικά δρώμενα, στις 2 και 3 Ιουνίου, στη Χίο (Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα), με την υποστήριξη του Δήμου Χίου και της NOWASTE21.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις για την παράσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ. 22710 72212 | www.piop.gr