«Αυτισμός είναι…» - Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

«Αυτισμός είναι…» - Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
19.2.2023

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό (12/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, (ώρες 11:00-14:30), δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Χίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή του αυτισμού, από τον παιδοψυχολόγο κ. Γεώργιο Πυλαρινό.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, θα  μεταφερθούν, μέσω VR Προσομοιωτή Αυτισμού, στη θέση ανθρώπων που ζουν στο φάσμα του αυτισμού. Μέσω δύο σταθμών εικονικής πραγματικότητας VR με τρία διαφορετικά σενάρια (τάξη σχολείου, δημόσια συγκοινωνία, καφετέρια) θα βιώσουν εμπειρικά το πραγματικά «εχθρικό» και αφιλόξενο περιβάλλον που από άγνοια έχουν δημιουργήσει οι κοινωνίες για τα άτομα με αυτισμό. Η δράση που υλοποιείται από το VR Planet απευθύνεται σε ενήλικες και αποτελεί ένα αποκαλυπτικά χρήσιμο εργαλείο για όλους, ειδικότερα για γονείς και εκπαιδευτικούς που καλούνται να διαγνώσουν πρώτοι και να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τον αυτισμό.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Για τη συμμετοχή στη βιωματική προσομοίωση στους σταθμούς εικονικής πραγματικότητας (VR) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr