«Χιώτικοι κουμπαράδες» Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

«Χιώτικοι κουμπαράδες» Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
30.10.2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου (ώρα 11:00), δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι μικροί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν τον προσωπικό τους κουμπαρά και θα τον διακοσμήσουν, με τη μέθοδο decoupage, αξιοποιώντας στοιχεία της χιακής νομισματοκοπίας. Παράλληλα, θα εξοικειωθούν με την όψη των αρχαίων νομισμάτων της Χίου στα οποία κυριαρχούσε το σύμβολο της Σφίγγας, ενός φτερωτού πλάσματος με κεφάλι γυναίκας και σώμα λιονταριού που όπως λένε οι μύθοι, φύλαγε τον τάφο του πρώτου βασιλιά της Χίου, του Οινοποίωνα. Στην άλλη πλευρά των νομισμάτων,  συχνά απεικονιζόταν ένας αμφορέας κι ένα τσαμπί σταφύλι, σύμβολα του κρασιού καθώς ο Οινοποίωνας, γιος του θεού Διόνυσου, λέγεται ότι δίδαξε στους Χιώτες την τέχνη της αμπελουργίας και της παραγωγής κρασιού. 

Η συμμετοχή και τα υλικά στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr