«Χίου Ανάμνησις» Μουσική αφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

«Χίου Ανάμνησις» Μουσική αφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
27.8.2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σφαγή της Χίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, το Σάββατο 27 Αυγούστου  (ώρα 20:30), τη μουσική αφηγηματική παράσταση «Χίου Ανάμνησις», για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει στο κοινό το κλίμα της εποχής, η παράσταση αποτελεί αφηγηματική αναδρομή στα γεγονότα του 1822, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες του χιακού λαού. Η αφήγηση πλαισιώνεται από μουσική εμπνευσμένη από τη λαϊκή μας παράδοση, δημιουργώντας αρμονικό αποτέλεσμα και συνάμα δυνατό ελιξήριο μνήμης και τιμής.

H Σφαγή της Χίου, μια ανθρωπιστική τραγωδία με δεκάδες χιλιάδες θύματα, είχε τεράστια επίδραση στην Ευρώπη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και την ενίσχυση του κινήματος του φιλελληνισμού. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σπουδαίων προσωπικοτήτων με πιο εμβληματική την αποτύπωσή της από τον Γάλλο ζωγράφο Ντελακρουά στον διάσημο ομώνυμο πίνακά του.

Συντελεστές
Ιστορική έρευνα, επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία, αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου, Ανεζούλα Κατσιμπίρη
Μουσική: Κλέαρχος Κορκόβελος (κύμβαλο)

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ. 22710 72212 | www.piop.gr