Η εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Η εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
12.2.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται την εθελοντική ομάδα της Χίου ΘΑΛίΑ και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση γνωριμίας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Στόχος της ομάδας ΘΑΛίΑ, που δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα στο νησί, είναι να ευαισθητοποιήσει άτομα τρίτης ηλικίας να μετέχουν πιο ενεργά στην κοινωνική ζωή, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο τους. Μέσα από επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδρομές και περιπάτους δίνει κίνητρα στους ηλικιωμένους να βγουν από τα σπίτια τους και να απολαύσουν τη ζωή.

Παράλληλα, ειδικευμένοι γυμναστές και φυσιοθεραπευτές φροντίζουν για τη σωματική άσκηση των μελών της ομάδας και συνεργάζονται με γιατρούς με κοινό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της υγείας τους καθώς και την πρόληψη χρόνιων προβλημάτων. Η ομάδα λειτουργεί με εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των ηλικιών.

Στο πλαίσιο δράσεων του ΠΙΟΠ για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τη δικτύωση με την τοπική κοινωνία των Μαστιχοχωρίων όπου λειτουργεί το Μουσείο Μαστίχας, οι εθελοντές και τα μέλη της ΘΑΛίΑΣ θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο που αναδεικνύει την παραγωγική ιστορία του τόπου τους. Για τους περισσότερους κατοίκους της Νότιας Χίου οι γνώσεις για την καλλιέργεια του σχίνου αποτελούν μια βιωμένη εμπειρία που μεταβιβάζονταν προφορικά από γενιά σε γενιά.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαστίχας Χίου (τηλ.:22710 72212, καθημερινά 10:00 – 17:00, εκτός Τρίτης) και με την εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ (τηλ.: 6978 063904, κ. Ελευθερία Λυκοπάντη).

 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ: 22710 72212| www.piop.gr