Εργαστήρια για επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου στη Χίο

Εργαστήρια για επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου στη Χίο
4.11.2017
5.11.2017

aelia_mmx

«Δημιουργώ Επαγγελματικά»
Εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες
του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου στη Χίο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Χίου και η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ διοργανώνουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, για ενήλικες, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου «Δημιουργώ Επαγγελματικά», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου αντίστοιχα.

Ο κύκλος των εργαστηρίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάιο 2017, στη Δημητσάνα, μεταξύ του ΠΙΟΠ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης των εννέα περιοχών όπου λειτουργούν τα Μουσεία  του Δικτύου ΠΙΟΠ. Στο Σύμφωνο αυτό, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σύμπραξη για δράσεις στον τομέα του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη, την αξιοποίηση των δυνάμεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος των τεσσάρων εργαστηρίων, που υλοποιούνται σε συνέχεια των συμβουλευτικών συζητήσεων που προηγήθηκαν στη Χίο κατά την περίοδο Ιούλιος-Οκτώβριος 2017, είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από την ΑΕΛΙΑ με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών στο πεδίο του design, της επαγγελματικής και οργανωσιακής ανάπτυξης.

Οι θεματικές ενότητες του κύκλου των εργαστηρίων είναι οι εξής:

  • Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις, Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
  • Χρηματοδότηση
  • Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
  • Πελάτες-Προσέλκυση & Πωλήσεις

Καλεσμένοι του προγράμματος θα είναι οι κκ.: Αλέξανδρος Διδασκάλου, industrial designer, ιδρυτής DesignLab και Ingenno GmBH, Κωνσταντίνος Πουλοπάτης, Δημιουργός Προγράμματος Positivity Catalyst, τ. Διευθ. Στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού και Όλγα Σταμαθιουδάκη, Διευθύντρια Οργανωσιακής  Ανάπτυξης & Εταιρικής Επικοινωνίας της επιχείρησης τεχνολογίας Qualco.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις στους άξονες «Συμβουλευτική» και «Δικτύωση» του προγράμματος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών του χώρου, στη λειτουργία μίας ενεργού κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και στην ενίσχυση των δεσμών δυνητικής συνεργασίας με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου η ειδική δράση (workshop) «Χαράσσοντας Διαδρομές Πολιτιστικού Τουρισμού στη Χίο» με αντικείμενο τις προκλήσεις στη διαμόρφωση εμπειριών πολιτιστικού τουρισμού και την παρουσίαση καλών πρακτικών. H δράση απευθύνεται σε φορείς ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη του πολιτισμού της Χίου, καθώς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στην ειδική συμπληρωματική δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://aelialab.gr/piop-participation/. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Δημιουργώ Επαγγελματικά» ή/και για εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στa τηλέφωνα 6977202535 και 6973965512, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο Facebook.

Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82102 Χίος
Τ: 22710 72212 | www.piop.gr                    

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
Ηρ. Πολυτεχνείου 5, 82131 Χίος
Τ: 2271044391 | www.homerion.gr