«Σικυώνια 2017» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Σικυώνια 2017» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
29.7.2017
10.8.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των «Σικυωνίων 2017», παρουσιάζει στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας τις ακόλουθες πολιτιστικές δράσεις:

 

  • Σαββάτο 29 &  Κυριακή 30 Ιουλίου (ώρα 20:00)

«Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών»

Την πρώτη ημέρα θα εμφανιστούν ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Ν. Κορινθίας (ηπειρώτικοι χοροί), η Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου (μικρασιατικοί χοροί) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου (πελοποννησιακοί χοροί), ενώ τη δεύτερη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σουλίου (θρακιώτικοι χοροί), ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» (πελοποννησιακοί χοροί) και ο Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου (σαμιώτικοι χοροί).

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

  • Κυριακή 6 Αυγούστου (ώρα 20:00)

Θεατρική παράσταση «Τροία: μια ιστορία για έναν πόλεμο»

Η πολυμελής Θεατρική Σκηνή «Σοφία Σπούλου» του Συλλόγου Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», με αφορμή την ιστορία μιας πόλης που έμεινε στην ιστορία εξαιτίας ενός πολέμου, ξετυλίγει την ιστορία της ανθρωπότητας. Η Ιλιάδα του Ομήρου, οι Τρωάδες, η Ελένη και η Εκάβη του Ευριπίδη, ο λόγος του Σεφέρη, μοιρολόγια, νανουρίσματα, κρουστά, πνευστά και έγχορδα ένωσαν τη φωνή τους σε μια παράσταση σύμβολο της καταστροφής που φέρνει κάθε πόλεμος και της προσφυγιάς κάθε λαού σε κάθε γωνιά της γης. Σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία: Ευτυχία Λιβανίου.

troia

Διάρκεια: 120 λεπτά

Για τους συντελεστές της παράστασης πατήστε εδώ

  • Δευτέρα 7 Αυγούστου (ώρα 20:00)

«Μουσικό αφιέρωμα στο αυγουστιάτικο φεγγάρι»

Το μουσικό σχήμα «Διαπασών», που αποτελείται από κορίνθιους νεαρούς μουσικούς, θα παρουσιάσει έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που υμνούν την πανσέληνο του Αυγούστου. Συμμετέχουν: Άρης Σταύρου (τραγούδι, κρουστά), Γιολάντα Τσιγκιλάρα (τραγούδι, φωνητικά), Κώστας Μητροπανόπουλος (έγχορδα, πνευστά), Κώστας Πανουργιάς (κιθάρα) και Γιάννης Σταύρου (κρουστά).

Διάρκεια: 120 λεπτά

 

  • Πέμπτη 10 Αυγούστου (ώρα 20:00)

Θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος»

Η παράσταση, βασισμένη στο γνωστό και δημοφιλές έπος της κρητικής λογοτεχνίας, διανθίζεται με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τη Μαρία Γερολύμου και τον Άρη Σταύρου. Συμμετέχουν: Το Τμήμα Εφηβικού Θεάτρου του Συλλόγου Πολιτισμού Μπολατίου και η Παιδική Ομάδα Χορού του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Διάρκεια: 90 λεπτά

 

Τα Σικυώνια 2017 είναι η θερινή γιορτή του πολιτισμού στο Δήμο Σικυωνίων που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» και τον Δήμο. Περιλαμβάνουν πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα (Κιάτο, Μούλκι, Σούλι, Διμηνιό, Κρυονέρι, Στυμφαλία, Φενεός, Μεσινό).

 

Η συμμετοχή στις δράσεις στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας είναι δωρεάν.

Επιθυμητή είναι η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr