«Απόνερα -6 ταξίδια με λίγο νερό» - Παράσταση κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Απόνερα -6 ταξίδια με λίγο νερό» - Παράσταση κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
15.5.2023

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 15 Μαΐου (ώρα 11:00) την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Απόνερα-6 ταξίδια με λίγο νερό», για σχολικές ομάδες Δ'-Ε'-ΣΤ' Δημοτικού, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Το Θέατρο Κούκλας «Μαρμίτα» επιχειρεί ένα ταξίδι σε έναν κόσμο που διψάει για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα… σε έναν κόσμο που διψάει για καθαρό νερό! Η παράσταση περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες παιδιών από διάφορα μέρη του πλανήτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το καθαρό νερό και τη λειψυδρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, οι μικροί ήρωες καταθέτουν με απλό και άμεσο τρόπο τις ιστορίες τους, παρουσιάζουν έξι βασικές παραμέτρους που στοιχειοθετούν το πρόβλημα της παγκόσμιας κρίσης νερού: φράγματα, εξορύξεις, γεωργία, βιομηχανικά απόβλητα, ενέργεια και οικιακή χρήση.

Μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση για τις βασικές αιτίες της κρίσης του νερού αλλά και για πιθανές βιώσιμες λύσεις.

Διάρκεια παράστασης: 50΄

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.


Για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2741022296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27410 22296 | www.piop.gr