«Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα: περιβάλλον, φυσικοί πόροι και ηλεκτρονικές συσκευές» Δράση ενημέρωσης στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα: περιβάλλον, φυσικοί πόροι και ηλεκτρονικές συσκευές» Δράση ενημέρωσης στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
31.1.2022

Η δράση μετατέθηκε για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, οργανώνει, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου (ώρα 10:00-13:00), δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.


Με τη συνδρομή της δρ Στεφανίας Χαρίτου, οι μικροί μαθητές θα ενημερωθούν για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ηλεκτρονικών συσκευών που σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις. Επιπλέον, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό τα παιδιά θα αποκομίσουν γνώσεις για το οικολογικό πλαίσιο των τεχνολογιών: από την κατανάλωση ενέργειας και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων για την κατασκευή τους έως την μόλυνση του περιβάλλοντος στην απόσυρσή τους. Μέσα από συζήτηση και μικρές παρουσιάσεις, οι μικροί φίλοι θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις σχετικά με τον κύκλο ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών και θα προτείνουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες κατανάλωσης.

Η δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr