Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
23.9.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», και παρουσιάζει, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30), την παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο Εφές του Αϊδινίου, Τσακιτζής και ο Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο», στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η Ομάδα Θεάτρου Σκιών του καραγκιοζοπαίκτη και θεατρολόγου Νικόλα Τζιβελέκη θα «ζωντανέψει» στο πανί τον γνωστό μας Καραγκιόζη, που τώρα γίνεται πρωτοπαλίκαρο του Τσακιτζή, λαϊκού ήρωα Τούρκων και Ελλήνων και προστάτη των φτωχών, και πολεμάει στο πλευρό του.

Για την παράσταση, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, δημιουργήθηκαν ειδικές χαρτονένιες σκαλιστές φιγούρες με τη χαρακτηριστική στολή των Ζεϊμπέκων της Μικράς Ασίας, καθώς και σκηνικά που αποτυπώνουν το τοπίο της περιοχής.

Συντελεστές:
Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr