Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
1.4.2022


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4), οργανώνει την Παρασκευή 1η Απριλίου (ώρα 10:00) εργαστήρι με τίτλο «Φωλιά-Φωλίτσα», για παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με έμπνευση από τις πρακτικές πολλών χωρών να δημιουργούν φωλιές πουλιών για να βρίσκουν προστασία και τροφή οι φτερωτοί μας φίλοι, το εργαστήρι ασχολείται με την κατασκευή φωλιών. Τα παιδιά θα δουν από κοντά τεχνητές και φυσικές φωλιές, κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και με διαφορετικές τεχνικές. Θα έχουν την ευκαιρία αντιληφθούν πόσο επηρεάζει η ανθρώπινη δραστηριότητα τους χώρους φωλιάσματος και τη σημασία που έχουν οι φωλιές για την προστασία και την αύξηση των πληθυσμών των πτηνών. Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι θα αξιοποιήσουν φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά και θα δημιουργήσουν φωλιές για τα είδη πουλιών που ζουν ή επισκέπτονται τον υδροβιότοπο της Στυμφαλίας.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι όπως και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr