Διεθνής Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Διεθνής Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
6.3.2019

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προβάλλει, την Τετάρτη 6 Μαρτίου (ώρα 11:00), την ταινία-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Ninnoc (Niki Padidar, 2015, Ολλανδία,18’), για σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Στη Νιννόκ δεν αρέσουν οι κλίκες, οπού όλοι πρέπει να έχουν την ιδία συμπεριφορά και εμφάνιση για να είναι αρεστοί. Στο παλιό της σχολείο την έκαναν να νοιώθει ότι δεν κολλάει, αλλά και στο καινούργιο δεν έχει ακόμα εγκλιματιστεί γιατί φοβάται ότι και εδώ θα υπάρχουν παιδιά που δεν την συμπαθούν. Η κινηματογράφηση και το μοντάζ φωτίζει την προσωπικότητα και τα συναισθήματα της Νιννόκ, διευκολύνοντας τον θεατή να κατανοήσει τις μαγικές συνάψεις που γίνονται στο μυαλό μιας έφηβης.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

ΒΡΑΒΕΙΑ (επιλογή): IDFA 2015: IDFA AWARD FOR BEST CHILDREN DOCUMENTARY • 66 BERLINALE: GENERATION, SPECIAL MENTION • MO & FRIESE CHILDREN’S SHORT FILM FESTIVAL 2016: WINNER, CINEMA IN SNEAKERS: BEST SHORT FILM FOR CHILDREN 2016 • 21O FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE PARA NIΝΙOS:
BEST DOCUMENTARY

Μετά την προβολή θα διανεμηθούν φυλλάδια ενημέρωσης σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27410 22296 | www.piop.gr
 piopnews