Εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
8.3.2018

«Η πλέξη είναι πιο όμορφη… όταν την κουβεντιάζεις»
Εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας*, οργανώνει την Πέμπτη 8 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00), εργαστήρι χειροτεχνίας, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Σχολιάζοντας το στερεότυπο που αναπαράγει την οικιακή μικροχειροτεχνία ως γυναικεία αποκλειστικότητα, η δράση αναδεικνύει το δικαίωμα των γυναικών στην ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.

Με την καθοδήγηση της κυρίας Παρασκευής Ραντόμη-Αρβανίτη, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αξεσουάρ ένδυσης (καρφίτσες, διακοσμητικά τσάντας, κουμπιά, διακοσμητικά παπουτσιών, κοκαλάκια κτλ.) εφαρμόζοντας βασικές τεχνικές της υφαντικής τέχνης. Όλα τα απαραίτητα υλικά παρέχονται στο Μουσείο δωρεάν.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

* Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) έχει σκοπό να αναδείξει τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών, ώστε να ευαισθητοποιείται η κοινωνία σε ζητήματα ισότητας των δύο φύλων.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr
 piopnews